training_day)1

Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη Σιδηρόπουλος Μεταφορική

To σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από την Smart Drive Ltd που είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητου Οχήματος (ΕΛΙΝΗΟ), ειδικός επιστημονικός συνεργάτης του αντίστοιχου Βουλγάρικου (BAEPS), καθώς και συνεργάτης του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ)

Η προσέγγιση της Smart Drive Ltd αφορούσε προσαρμοσμένη λύση απολύτως συναφή με τις διαδικασίες λειτουργίας της «Σιδηρόπουλος Μεταφορική ΑΕ. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η επίτευξη του ακόλουθου δίπτυχου:

1. Ασφαλής οδήγηση φορτηγού σε ακραίες καιρικές συνθήκες και

2. Αμυντική οδήγηση φορτηγού σε σχέση με τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου.

Η συνδυασμένη υλοποίηση θεωρητικής και διαδραστικής εκπαίδευσης με τη χρήση εκπαιδευτικού προσομοιωτή οδήγησης φορτηγού οχήματος  και άλλων εργαλείων βιωματικής εκπαίδευσης, έκαναν το σεμινάριο ιδιαίτερα ελκυστικό, ενδιαφέρον, αποτελεσματικό, καινοτόμο και μοναδικό στην Ευρωπαϊκή Αγορά, αφού συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα Ευρωπαϊκά Standards.

Το θεωρητικό σκέλος για τους οδηγούς φορτηγών οχημάτων περιλάμβανε  Θεωρητική εκπαίδευση με οπτικοακουστικά μέσα.

Έμφαση δόθηκε στην οδική συμπεριφορά για ασφαλέστερη οδήγηση και οδήγηση σε ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Στην Πρακτική εκπαίδευση οδηγών φορτηγών οχημάτων με τη χρήση προσομοιωτή φορτηγού οχήματος χρησιμοποιήθηκαν τα παρακάτω εργαλεία:

•                     • Προσομοιωτής φορτηγού οχήματος για την προσομοίωση επικίνδυνων ή/και ακραίων σεναρίων οδήγησης φορτηγού οχήματος και σεναρίων για την αμυντική οδήγηση.

•                     • Γυαλιά προσομοίωσης μέθης, κούρασης, αλκοόλ, ουσιών για την προσομοίωση της οδήγησης φορτηγού οχήματος υπό την επήρεια των παραπάνω.

•                     • Λογισμικό και συσκευή μέτρησης χρόνου αντίδρασης, απόστασης αντίδρασης και απόστασης ακινητοποίησης ανάλογα με τις καιρικές και κυκλοφοριακές συνθήκες για την απόδειξη της σημασίας της τεταμένης προσοχής κατά την οδήγηση.